Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Komputer nie czyta mikrofonu .

Alternatyw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem. Otóż spory czas temu w media kupiłem sobie mikrofon . Normalnie wszystko śmigało do dnia dzisiejszego elegancko działał - zarzutów brak. Zawsze miałem tak że przy włączaniu komputera musiałem go wypiąć, i wpiąć po czym na ekranie wyskakiwał komunikat że jakieś urządzenie zostało podłączone do komputera, tam wybierałem jakie , tzn. Zaznaczałem mikrofon i wyskoczył komunikat "Mikrofon został podłączony poprawnie" Dzisiaj dzień jak co dzień włączyłem komputer, wypiąłem i wpiąłem mikrofon i ku mojemu zdziwieniu żaden komunikat się nie pojawił, szczerze mówiąc nie wiem z jakiej to przyczyny, dwa dni nie było mnie w domu (z komputera nikt nie korzystał, nikt nie miał kontaktu z mikrofonem) zdziwił mnie też fakt, bo ja mam tak ze np. Jak odłączam głośniki i przyłączam je znowu do komputera to wyświetla się ten sam komunikat , zaznaczam głośniki itd. Lecz teraz gdy to robię również tego komunikatu nie ma, aczkolwiek głośniki czyta bo głos normalnie jest, problem leży z tym mikrofonem bo kurczę no mówię, nic z nim się nie stało żeby się zniszczył, nic nie grzebałem w ustawieniach i tak - sprawdzałem czy wpinam do odpowiedniego miejsca, resetowałem parokrotnie komputer. Dodam że mam Win XP , mogę parametry itd podać ale nie wiem czy to ważne.

Z góry prosiłbym o pomoc bo nagrywam filmy na youtube no i tak nagle mikrofon przestał działać.

W nagrodę 2x limit dzienny lajk .

bez gif

Opublikowano

Sam z siebie tak po prostu? -.-

Natura bywa okrutna :(

Spróbuj podłączyć do innego komputera i w inny port USB. Jak problem nadal jest to mikro uszkodzone.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Natura bywa okrutna :(

Spróbuj podłączyć do innego komputera i w inny port USB. Jak problem nadal jest to mikro uszkodzone.

Teraz to w ogóle jetem w kropce ponieważ oglądając sobie film na yt coś mnie pokorciło by odpalić program audacity i zacząć nagrywać. Ku mojemu zdziwieniu mojego głosu nie było słychać lecz bardzo cicho było słychać to co leciało aktualnie na Yt. Było to bardzo cicho ale jednak było słychać. Teraz totalnie się pogubiłem, może coś w ustawieniach jest źle że ma nagrywać dzwięki z komputera a nie z poza? Wiecie co z tym faktem zrobić?

bez gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...